CD-Танец

Цена: 900 МКД

Опис

65 Години Ансамбл За Народни Игри И Песни На Македонија "Танец"

CD - Компилација Од Народни Игри И Песни Од Македонија
1. Разигран Танец
2. Рум Дум Дум
3. Пембе
4. Дафино Вино Црвено
5. Дремка Ми Се Дреме
6. Адана
7. Болен Ми, Болен Лежи
8. Ја Излези Стара Мајко
9. По Друм Одам, Мајче
10. Воденско Оро
11. Што Сум Чуло Нане
12. Китен Ми, Китен Девере
13. Не Си Го Продавај Кољо Чифликот
14. В Село Чешма Градеше
14. Јано, Јанке
16. Невеста, Иди Од Вода
17. Играле Баби По Месечина
18. Драчевка-Црногорка
19. Слушам Кај Шумат Шумите
20. Марие Бела Марие
21. Го Фанале Клети Турци
22. Распукала Шар Планина
23. Црно Му Било Пишано
24. Дојди, Дојди, Мало Моме
Бонус
25. Земјо Македонска

DVD - Компилација Од Народни Игри Од Македонија

 1. Тешкото
 2. Драчевка
 3. Лазаренки
 4. Малешевка
 5. Чифте Чамче
 6. Невестинско
 7. Осоговка
 8. Калајџиско
 9. Беломорски Бисер
 10. Женско Чамче
 11. Русалии
 12. Пијанец

Видео

Додатоци